Nieuws

Onderstaand een overzicht van de actualiteiten:


Hoe zit het met de alimentatie bij het overlijden van de ex-partner?

Van alimentatie is sprake indien na een echtscheiding een van de ex-partners blijft bijdragen in het levensonderhoud van de ex-partner (partneralimentatie) en/of dat van de kinderen (kinderalimentatie). In dit artikel gaan wij in op de situatie dat de partner die de alimentatie betaalt, voortijdig komt te overlijden.
lees meer >

Verborgen gebreken

“Wanneer u nú niet beslist “gun” ik het huis aan een ander.” Het komt in de praktijk helaas voor.. U wilt een bod uitbrengen op een woning en u neemt de tijd voor een gedegen onderzoek naar de bouwkundige staat. Jammer, een andere koper doet dit niet en kaapt de woning voor uw neus weg.
lees meer >

Rondvliegende takken en dakpannen

Als het stormt, kan er onbedoeld iets van de woning loskomen, een dakpan of een dikke tak van de boom die in de tuin staat. Daardoor kan er schade ontstaan. In dit artikel vertellen we hier graag iets meer over.

lees meer >

De rente is laag. Wat kunt u daarvan merken?

Vanaf het jaar 1700 is de rente in Nederland nooit onder de 2,5% geweest. Op dit moment bieden banken over spaargeld 0,01%! Er mag dan ook terecht worden gezegd dat de rente “historisch laag” is.
lees meer >

Er was toch ergens een levensverzekering…?

Op het moment dat bij overlijden niemand van de nabestaanden (meer) weet dat de overledene een levensverzekering had, wordt er geen aanspraak op gedaan en dan komt er ook geen uitkering. En dat was niet de bedoeling toen de verzekering werd afgesloten. In dit artikel gaan we in op het probleem van de “zoekgeraakte levensverzekering”.

lees meer >

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief