Nieuws

Onderstaand een overzicht van de actualiteiten:


Huis verkopen met recht om te blijven wonen?

In het buitenland komt het vaker voor dan in Nederland: ouderen die hun woning verkopen met het recht om in de woning te blijven wonen zolang ze leven.
lees meer >

Wat als u uw woning gedwongen moet verlaten?

Het komt dagelijks voor. Een consument die naar een bank of financieel adviseur gaat voor een hypotheek waarmee de aankoop van een woning kan worden gefinancierd. De wet stelt allerlei eisen hoe tot een verantwoord advies moet worden gekomen. Een van de eisen is dat de adviseur aandacht schenkt aan de mogelijkheid dat door voortijdig overlijden van een van de partners een inkomen wegvalt waardoor de achterblijvende partner niet langer de woonlasten kan opbrengen.
lees meer >

Wat als iemand tijdens een teamsport door u letsel oploopt?

Over sporten gesproken: u gaat net even te laat van huis. U dreigt uw trein te missen. Bij het station neemt u een spurt. In volle vaart raakt u iemand die vervolgens ongelukkig komt te vallen, een beenbreuk oploopt en een aantal weken niet kan werken.
lees meer >

Asbest: Wat als iets niet te verzekeren is?

Er is alle reden om bij de aankoop van een woning of gebouw gedegen te onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Wij leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.


lees meer >

Bestaande schulden beperken mogelijkheid om woning te kopen

Het advies aan jongeren die het plan hebben een woning te kopen: voorkom zo veel mogelijk het aangaan van schulden voordat de financiering van de woning rond is.
lees meer >

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief