Hypotheek oversluiten?

Als de hypotheekrente nu lager is dan de rente waartegen uw huidige hypotheek is afgesloten kan het oversluiten van uw hypotheek u een financiëel voordeel opleveren.
Maar uw hypotheek oversluiten is lang niet altijd voordelig! Het is van belang om na te gaan of u per saldo voordeel zult genieten of niet binnen de oude/nieuwe rentevastperiode.

Wij brengen dit helder en duidelijk in beeld voor u.

Bij het oversluiten wordt een nieuwe hypotheek afgesloten, waarmee de bestaande hypotheek wordt ingelost. Daaraan kunnen  kosten verbonden zijn: een (eventuele) boete voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek en kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek maar ook taxatiekosten, kosten voor de NHG, afsluitprovisie etc.

De meest voorkomende reden voor het oversluiten van een hypotheek is die van het aflopen van de rentevast periode. Gebruik dat moment en accepteer dan niet onmiddellijk het aanbod dat uw huidige hypotheekverstrekker u doet. Bij sommige banken is de rente voor bestaande hypotheken namelijk structureel hoger dan de rente voor nieuwe hypotheken. Voor de hypotheek die u heeft lopen krijgt een nieuwe klant dus een lagere rente aangeboden dan hetgeen u in uw voorstel voor verlenging ziet staan.

Het einde van de rentevast periode is het ideale moment om te kijken of de lopende hypotheekvorm nog wel het beste bij uw actuele situatie past. Dit is het moment, immers, u kunt uw lopende hypotheek nu boetevrij aflossen!

Maak eens een vrijblijvende afspraak met één van de erkende hypotheekadviseur van Adviesburo van Oppen | Pelzer | Simons zodat wij u, met toegang tot de producten van vrijwel alle aanbieders, kunnen adviseren over de mogelijkheden tot oversluiten.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief