| 12 augustus 2017


Op de inboedelverzekering is de mobiele telefoon vaak verzekerd, indien de schade is veroorzaakt door brand of diefstal. Een aantal verzekeraars dekt ook de schade aan de mobiele telefoon indien deze in de woning valt en bijvoorbeeld het scherm kapot gaat. Valt de mobiel buiten op straat, dan wordt de schade weer niet vergoed.


Verschillende verzekeringsmaatschappijen hanteren dus verschillende voorwaarden voor de dekking van schade aan mobiele telefoons. Het aantal schades neemt echter zulke grote vormen aan, dat enkele grote verzekeringsmaatschappijen besloten hebben de dekking te beperken tot de normale inboedelverzekering. Er moet rekening mee worden gehouden, dat andere verzekeringsmaatschappijen zullen volgen. De maatregelen die worden genomen houden bijvoorbeeld in, dat:

  • bepaalde schades met betrekking tot de mobiele telefoons worden uitgesloten of
  • voor schades aan mobiele telefoons een verhoogd eigen risico gaat gelden van bijvoorbeeld €100 of €150. Deze bedragen worden vooral gekozen om daarmee de schade-uitkering als gevolg van schermbreuk te beperken

Bent u ondernemer en heeft u uw mobiel ‘op de zaak gekocht’, weest u er zich dan van bewust, dat deze (formeel) zakelijke telefoon niet is verzekerd op uw reisverzekering die u als particulier heeft afgesloten.

Wilt u toch uw dure mobiele telefoon verzekeren? Neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken graag wat in uw situatie de mogelijkheden hiervoor zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief