Veel veranderingen op het gebied van autoverzekeringen | 29 september 2018


Met ingang van 1 september 2018 is de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen, BPM, verhoogd. Deze belasting wordt geheven bij de aanschaf van de auto. De hoogte van de belasting wordt in belangijke mate gebaseerd op de hoogte van de fijnstof-uitstoot van de auto: hoe schoner de auto, hoe lager de belasting.


Verhoging BPM
Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen bepalen de hoogte van hun premie mede aan de hand van de cataloguswaarde van de auto. Door de verhoging van de BPM wordt ook de cataloguswaarde hoger. Dit betekent dat voor nieuwe auto’s de verzekeringspremie waarschijnlijk hoger komt te liggen dan voorheen voor dezelfde auto.

Kleine schade? Misschien optie om voor eigen rekening te nemen
Wanneer u een schade claimt op uw autoverzekering dan kan dit gevolgen hebben voor de door u opgebouwde korting op de verzekeringspremie, het bonus/malus systeem. Een lagere korting heeft niet alleen gevolgen voor de premie in het jaar waarin u de schade claimt, maar kan ook in latere jaren doorwerken.

Bij een kleine schade, bijvoorbeeld een kleine deuk of lakschade kan het daarom aantrekkelijk zijn om de kosten van herstel van deze schade voor uw eigen rekening te nemen. Naast de reguliere garages zijn er inmiddels ook andere organisaties, zoals glasherstelbedrijven, die kleine schades vakkundig kunnen repareren.

Wij kunnen voor u snel uitrekenen bij welk bedrag aan schade het financieel aantrekkelijker is deze voor eigen rekening te nemen dan deze te claimen op uw autoverzekering.

Hoe groot is de kans dat uw auto wordt gestolen?
Voor criminelen is niet elke auto hetzelfde. De ene auto blijkt veel populairder te zijn dan de auto van een ander type. Nieuwschierig hoe aantrekkelijk uw auto voor dieven is? U kunt dit vinden op www.diefstalmeter.nl

Keyless entry
Het is zo makkelijk. U loopt naar uw auto en zonder dat u het merkt zendt uw autosleutel een signaal uit waardoor de sloten van de auto opengaan. Inmiddels blijkt dat criminelen dit óok gemakkelijk vinden. Want wat blijkt? Veel Nederlanders leggen wanneer ze thuiskomen de autosleutel “op het plankje naast de deur”. Wat criminelen tegenwoordig doen is het volgende. Men kijkt in een wijk met voor hen aantrekkelijke auto’s, waarvan bekend is dat deze een “keyless entry” hebben. Vervolgens gaat men naar de voordeur van de woning waar de auto staat. Met een ontvanger probeert men het signaal van de sleutel op te vangen. Lukt dit dan wordt dit versterkt doorgezonden naar de handlanger bij de auto die vervolgens de auto kan starten en kan wegrijden. Een handeling die alles bij elkaar minder dan een minuut duurt. Wat kunt u eraan doen? Het meest effectief is om de sleutel niet meer pal achter de voordeur te leggen maar elders in de woning, zo ver mogelijk van de straatzijde.

Autoverzekeringen? Ook daarover geven wij u graag advies
Rondom auto’s doen zich veel veranderingen voor. Verzekeringsmaatschappijen voeren hierbij een verschillend beleid. Ons kantoor kent de voorwaarden van een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. Wij kunnen daardoor die verzekeringsmatschappij selecteren die goed aansluit bij uw specifieke situatie. En wanneer u eens een schade heeft, begeleiden wij u graag bij de afhandeling hiervan. Heeft u een vraag over uw autoverzekering? Wij helpen u graag!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief