Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? | 30 september 2017


De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang terwijl u werkt. De belangrijkste voorwaarden om voor deze toeslag in aanmerking te komen zijn:


  • U én uw partner (wanneer die aanwezig is) werken of volgen een opleiding waardoor u niet op alle dagen zelf voor de opvang van uw kind kunt zorgen. Ook zzp’ers en freelancers kunnen een aanspraak maken op deze toeslag.
  • De kinderopvang moet geregistreerd zijn. De gemeente controleert of de opvang goed en veilig is. Indien dit het geval is, kan de kinderopvang een registratie aanvragen.
  • Kinderopvangtoeslag moet binnen 3 maanden na de maand waarin het kind voor het eerst naar de opvang gaat, worden aangevraagd. Wacht dus niet te lang met aanvragen, anders loopt u een deel van de toeslag mis.
  • Een deel van de kosten van de kinderopvang moet u zelf betalen. De hoogte van de toeslag hangt onder meer af van uw inkomen.

Via een eenvoudig rekenprogramma van de belastingdienst kunt u binnen een minuut zien of en zo ja op hoeveel kinderopvangtoeslag u recht heeft. Deze site kunt u via de volgende link bezoeken. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief