Nieuws

Onderstaand een overzicht van de actualiteiten:


Ga voor veilig: kies winterbanden voor de auto

Het wordt kouder. En over een paar maanden hebben we alweer meer kans op ijzel en sneeuw! Voor automobilisten komt dan weer de vraag: wel of geen winterbanden monteren? In dit artikel proberen wij antwoord te geven op deze vraag.
lees meer >

Wat als de hypotheekrente gaat stijgen?

De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Voor een belangrijk deel is deze lage rente het gevolg van het beleid dat de monetaire autoriteiten wereldwijd hebben gevoerd naar aanleiding van de laatste economische crisis. De autoriteiten streefden ernaar de investeringen en consumptie aan te jagen, waardoor de economie “weer op gang” zou komen. Een van de middelen hierbij is het ter beschikking stellen van veel kredieten tegen een lage rente. Nu in veel landen de economie weer aantrekt, er een positief consumentenvertrouwen ontstaat en de overheidstekorten teruglopen, is het de algemene verwachting dat de koepel van de Amerikaanse Banken, de FED, en ook de Europese Bank het beleid van goedkope kredieten zullen afbouwen. Dit kan gevolgen hebben voor de hypotheekrente in Nederland.
lees meer >

Overlijdensrisicoverzekering: Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt!

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een overlijdensrisicoverzekering. In de eenvoudigste vorm keert deze verzekering een bepaald kapitaal uit indien een van de verzekerden voor een bepaalde datum overlijdt. Dat kapitaal kan dan door de nabestaanden worden gebruikt om bijvoorbeeld de lasten van de hypotheek te kunnen blijven betalen, om de studie van de kinderen te bekostigen of om een bepaalde levensstandaard te kunnen handhaven.
lees meer >

Regeerakkoord: Oude berekeningen opnieuw maken

We hebben er ‘even’ op moeten wachten, maar afgelopen week was het dan toch zover. Het regeerakkoord werd openbaar. Hierdoor is duidelijk welk beleid we in de komende periode op een groot aantal gebieden kunnen verwachten. Ook met betrekking tot de eigen woning is er een aantal opvallende veranderingen. Deze veranderingen lichten wij hieronder kort toe.
lees meer >

De blaadjes gaan weer vallen dus……

Langzaam maar zeker gaan de blaadjes weer van de bomen vallen. Helaas vallen die bladeren ook op daken en goten. Wij adviseren u de daken en goten zeker in deze tijd te controleren en zo nodig de bladeren te verwijderen. We leggen graag uit waarom dit belangrijk is.
lees meer >

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief