Koopwoningen zijn een steeds betere optie voor huurders

De betaalbaarheid van koopwoningen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit is goed nieuws voor huurders. Vooral voor die huurders die twijfelen of het voor hen inmiddels interessanter is geworden om te kopen in plaats van te huren. Als adviesbureau hebben wij het al diverse keren voor relaties doorgerekend, en steeds vaker blijkt kopen financieel aantrekkelijker te zijn dan huren. De lage huizenprijzen en de lage hypotheekrente maken dat de maandlasten relatief laag blijven bij koop. Kortom, de betaalbaarheid van een huis is sinds jaren niet zo gunstig geweest.
Lees meer >

Kan mijn nieuwe geliefde rekenen op mijn partnerpensioen?

In onze adviespraktijk krijgen we regelmatig te maken met mensen die een nieuwe relatie krijgen na een scheiding. Of mensen die na het overlijden van hun partner, een nieuwe liefde ontmoeten. Wij krijgen dan de vraag of de nieuwe partner recht heeft op partnerpensioen. De meeste pensioenregelingen kennen een partnerpensioen (nabestaandenpensioen). Echter, dit pensioen is bestemd voor de huwelijkspartner of de geregistreerde partner. Het is dus niet altijd voor degene met wie wordt samengewoond. Zelfs als u jaren pensioenpremie heeft betaald en uw overleden echtgeno(ot)e heeft geen partnerpensioen ontvangen omdat u nog niet met pensioen was, heeft uw nieuwe relatie geen recht op het partnerpensioen. De partner die in aanmerking voor het partnerpensioen komt, moet namelijk bekend zijn op het moment dat het pensioen ingaat. Bij de berekening van de hoogte van de pensioenuitkeringen houdt het pensioenfonds rekening met de kans dat de partner vroegtijdig komt te overlijden. Het geld dat dan niet hoeft te worden uitgekeerd, gebruikt het fonds om het partnerpensioen te betalen voor de partners die juist heel oud worden.
Lees meer >

Uw kind maakt een wereldreis of gaat in het buitenland stagelopen

Voor onze kinderen is het passeren van de grenzen bijna net zo gewoon als gaan winkelen in een andere grote stad. De wereld ligt aan hun voeten. Dit globetrottergevoel bij onze tieners en twintigers maakt dat zij met gemak hun spullen oppakken om te gaan reizen. Lange wereldreizen om andere landen te gaan ontdekken. Of stagelopen en levenservaring opdoen in een ander werelddeel. Als ouders zijn we trots, maar kijken we ook mee of zaken wel goed geregeld zijn. Want tja, het is aan u om er rekening mee te houden dat er ook iets verkeerd kan gaan, toch? Uw kind heeft daar even geen oog voor want die ziet alleen het fantastische avontuur.
Lees meer >

U kunt bij ons terecht voor allerlei soorten financiƫle vragen

Iedere ondernemer moet in zijn werk flexibel zijn. De wensen en vragen van klanten veranderen tenslotte met de tijd. Dat geldt ook voor ons. Wij hebben relaties die graag al hun verzekeringsaspecten aan ons uit handen geven. We hebben ook relaties die liever bepaalde (deel)aspecten zelf regelen. En vervolgens andere onderdelen door ons laten afhandelen. Zo hebben wij relaties die bepaalde verzekeringen zelf online afsluiten. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een reisverzekering. Dit kan natuurlijk. Wij hebben relaties die daarbij aangeven dat als ze te maken zouden krijgen met een schade, ze deze door ons willen laten afhandelen.
Lees meer >

Bijzondere bromfietsen en uw elektrische fiets

Er komen steeds meer nieuwe voertuigen met een (vaak elektro) hulpmotor waarmee mensen gemakkelijk en snel kunnen voortbewegen. Die andere nieuwe voertuigen zijn onder andere:
Lees meer >
 

Contact

Adviesburo van Oppen|Pelzer
Lindeplein 4 h 3 Postbus 116
6444 AT  Brunssum 6440 AC  Brunssum

E-mail:

Algemeen:    info@oppen.nl
Algemeen assurantiën    assurantie@oppen.nl
algemeen makelaardij makelaardij@oppen.nl
Openingstijden:
Ma-vr: 9.00-12.30 uur en 13.30-18.00 uur
zaterdagochtend 9.00-12.00 uur
Gegevens kamer van Koophandel
Adviesburo van Oppen | Pelzer Assurantien 14047605
Adviesburo van Oppen | Pelzer Makelaardij 14051863
Parkstad Assuradeuren B.V. 14067601  
AFM 12007033
Klachteninstituut KiFiD 300.004072    
BTW Nummer
Van Oppen Makelaardij cv 804010523B01
Assurantien:
Telefoon 088-0232323
Fax 088-0232311
Makelaardij:
Telefoon 088-0232323
Fax 088-0232312      

Calamiteiten telefoon

(alleen voor noodgevallen buiten kantoortijden, geen wijzigingen!)

06-83970022

start locatie: