Nieuws

Onderstaand een overzicht van de actualiteiten:


Kennis over verkeersregels gemakkelijk op te frissen

Wat betekent een dubbele witte streep midden op de weg met een groene kleur ertussen (1)? En dezelfde witte streek maar zonder de groene kleur ertussen (2)? En is de maximumsnelheid op een autoweg nu 100, 120 of 130 kilometer (3)? Moet u bij deze vragen ook even nadenken? De kans is dan groot, dat u uw rijbewijs wat langer geleden heeft behaald. Sindsdien zijn er nieuwe verkeersregels bij gekomen en bestaande regels gewijzigd.
lees meer >

GPS Zender op E-bike: een wapen tegen diefstal

Op dit moment rijden er zo’n 1,5 miljoen e-bikes in Nederland. Dit aantal stijgt snel. Per jaar worden er meer dan 200.000 nieuwe e-bikes verkocht. Helaas zijn deze fietsen bij dieven zeer gewild. Vorig jaar werden er ruim 25.000 gestolen. Weinig van deze gestolen fietsen worden teruggevonden. De fietsen zijn duur. Maar ook het vervangen van de oplaadbare accu kan zo maar meer dan € 500 kosten wanneer de accu gestolen wordt. Als u een e-bike bezit, dan is het dus verstandig om erover na te denken of een verzekering tegen diefstal of schade zinvol is
lees meer >

Hoeveel huisartsen heeft u?

U zult vreemd kijken wanneer iemand u vertelt twee huisartsen te hebben: een voor het onderlichaam en een voor het bovenlichaam. Of wanneer een ondernemer aangeeft twee accountants te hebben: een voor de debetzijde en een voor de creditzijde. Iedereen snapt dat dit onlogisch is. De arts en accountant kunnen alleen maar goed adviseren wanneer zij een totaalbeeld hebben.
lees meer >

Is een nabestaandenpensioen in uw situatie wel nodig?

Indien u pensioen opbouwt bij uw werkgever, betaalt u hiervoor een premie. In de meeste gevallen bouwt u daarmee twee rechten op. Enerzijds een kapitaal waarmee uw pensioen wordt gefinancierd vanaf het moment dat u met pensioen gaat. Anderzijds wordt er ook een kapitaal opgebouwd voor de situatie dat u komt te overlijden. Dat kapitaal wordt dan gebruikt om een uitkering te doen aan uw partner.
lees meer >

Zet ConsuWijzer.nl bij uw favorieten

De Autoriteit Consument & Markt, ACM, is een door de overheid ingestelde toezichthouder. Een van de belangrijke taken van deze toezichthouder is te zorgen, dat bedrijven consumenten eerlijk behandelen.
lees meer >

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief